در ادامه مقاله لوله کشی آب ساختمان این بار قصد داریم توضیح دهیم که از لوله کشی کلکتوری در چه ساختمان هایی استفاده کنیم ؟

 

اگر شما هم به فکر استفاده از یک سیستم جدید در لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان خود هستید و تا حدی با لوله کشی کلکتوری آشنا هستید، دعوت می کنیم که مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

از لوله کشی کلکتوری در چه ساختمان هایی استفاده کنیم 1

ابتدا به منظور آشنایی بیشتر شما با این روش لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان، تعریف مختصری از لوله کشی کلکتوری بیان می کنیم.

مقاله کلکتور چیست وظیفه و نصب آن را برای آشنایی بیشتر شما با این وسیله در این سایت موجود است.

 

تعریف لوله کشی کلکتوری

لوله کشی کلکتوری آب سرد و گرم را در میان مکان های مصرف آب سرد و گرم در داخل ساختمان توزیع می کند.

لوله ها از محل کلکتور به هر منطقه از مصرف از قبیل سینک ظرفشویی، ماشین ظرفشویی، ماشین لباس شویی، سرویس بهداشتی و همینطور لوله های پکیج و رادیاتور شوفاژ در داخل یک حلقه بسته از محل کلکتور هدایت می شوند.

در نتیجه هیچ نوع اتصالی در مسیر لوله ها وجود ندارد. برای تهیه کلکتور کافیست بر روی لینک خرید کلکتور از دیجی کالا بزنید.

از لوله کشی کلکتوری در چه ساختمان هایی استفاده کنیم 2

استفاده از سیستم کلکتوری این مزیت بزرگ را دارد که شما می توانید توسط این سیستم جریان آب هر منطقه مصرفی را به شما مجزا کنترل کنید.

برای درک بهتر از اینکه از این روش می توان در چه ساختمان هایی استفاده کرد، می توان این روش ار لوله کشی آب را با روش لوله کشی انشعابی مقایسه کرد.

 

مقایسه لوله کشی کلکتوری و انشعابی

در لوله کشی انشعابی لوله ها باید از ابتدای کنتور به داخل ساختمان هدایت شده و تمام لوله ها از لوله اصلی ابتدای کنتور منشعب می شوند.

در این شیوه لوله ها در مسیر ساختمان به تعداد طبقات بالا می روند و فقط توسط کنتور اصلی ساختمان می توان جریان آب سرد و گرم را در کل ساختمان کنترل کرد.

ولی در روش کلکتوری هر منطقه مصرف یک شیر کنترل جداگانه دارد و اگر شما قصد بازسازی منزل خود و استفاده از این سیستم به شکل مجزا در واحد ساختمانی خود هستید، می توانید به راحتی از این روش به شکل جداگانه در ساختمان خودتان استفاده کنید.

در این صورت نیازی به همراهی دیگر واحد های ساختمان برای استفاده شما از این سیستم نمی باشد.

از لوله کشی کلکتوری در چه ساختمان هایی استفاده کنیم 3

برای استفاده از این سیستم بر خلاف روش انشعابی هیچ نیازی به کنده کاری های عمیق در ساختمان برای خواباندن لوله ها در کف نیست.

بلکه شما می توانید به راحتی با کمترین میزان کنده کاری لوله ها را از داخل دیوار، کف ساختمان و یا زیر سقف به شکل لوله کشی آب سرد و گرم زیر سقفی در تمام ساختمان خود هدایت کنید.

از لوله کشی کلکتوری در چه ساختمان هایی استفاده کنیم 4

نمونه ای لوله کشی کلکتوری به شیوه زیرسقفی توسط همکاران ما در گروه

استفاده از لوله کشی کلکتوری در ساختمان هایی که تعداد واحد های بیشتر و در واقع محل مصرف آب سرد و گرم بیشتری دارد بسیار توصیه می شود.

چرا که وقتی تعداد محل های مصرف آب در ساختمان زیاد باشد و شما از لوله کشی انشعابی استفاده کرده باشید، به دلیل اینکه رایزر اصلی در ساختمان مشترک است، میزان فشار آب برای طبقات بالاتر کاهش می یابد.

مگر اینکه از پمپ آب در ساختمان استفاده کرده باشید که این خود یک کار هزینه بر است. در صورت تمایل به تهیه پمپ آب و اطلاع از قیمت خرید این وسیله، لینک خرید پمپ آب از دیجی کالا را لمس کنید.

 لوله کشی کلکتوری جزو روش های جدید لوله کشی در ساختمان هاست، برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله جدیدترین سیستم لوله کشی آب ساختمان مراجعه کنید.

 

مزیت های لوله کشی کلکتوری

همانطور که گفتیم لوله کشی کلکتوری دارای مزیت های فراوانی است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • امکان کنترل یک مسیر جریانی آب به شکل مجزا در محل مصرف :

گاهی ممکن است شما نیاز به قطع و یا وصل جریان آب فقط در یک منطقه به دلیل تعمیرات، انشعاب و یا تعویض لوله آب داشته باشید، در این صورت می توانید با چرخاندن شیر آب تعبیه شده بر روی کلکتور جریان آب را قطع یا وصل کنید.

از طرفی چون لوله ها در دسترس هستند شما می توانید کار انشعاب گیری، تعمیر و یا تعویض آنها را به راحتی انجام دهید.

 

  • فشار آب یکسان در تمام محل های مصرف آب :

همانطور که گفتیم در لوله کشی کلکتوری از هیچ گونه اتصالاتی استفاده نمی شود، دلیل آن هم استفاده از لوله های بسیار منعطف از جنس پنج لایه می باشد.

نتیجه این کار این است که فشار آب چه در حالت لوله کشی به شکل زیر سقفی و چه در حالت لوله کشی از کف دارای فشار یکسان باشد.

برای آشنایی با نحوه لوله کشی آب با لوله های 5 لایه بر روی لینک آن بزنید، همچنین مشاهده فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور نیز می تواند در این زمینه مفید باشد.

 

  • افزایش راندمان دستگاه های حرارتی از قبیل پکیج و رادیاتور :

گفتیم که در لوله کشی کلکتوری می توان انشعاب آب گرم را برای منبع حرارتی در ساختمان ایجاد کرد.

با توجه به اینکه مسیر حرکت جریان آب گرم در شیوه کلکتوری در یک حلقه بسته و بدون اتصالات صورت می گیرد، امکان دسترسی به آب گرم در محل های مصرف بسیار سریع تر است.

از طرفی لوله های پنج لایه این خاصیت را دارند که جریان آب گرم را بدون افت فشار و همچنین تلف کردن حرارت در طول خود جابجا کنند.

پس دیگر با مشکل کمبود حرارت در رادیاتور های دورتر از پکیج مواجه نخواهید شد.

 

  • نصب سریع و آسان :

اگر شما تصمیم گرفتید تا از لوله کشی کلکتوری در ساختمان خود استفاده کنید، می توانید این کار را با کمترین زمان ممکن و در بهترین شکل انجام دهید.

چرا که یکی از دیگر ویژگی های لوله کشی کلکتوری نصب بسیار سریع و آسان لوله های پنج لایه است.

درست بر خلاف شیوه انشعابی و استفاده از لوله های فلزی که زمان و هزینه بسیاری را برای جوش دادن لوله ها و حمل و نقل آنها باید صرف کنید، شما می توانید لوله های پنج لایه را با کمک پرس دستی یا هیدرولیک به یکدیگر متصل کنید.

چنانچه می خواهید از قیمت خرید پرس دستی لوله با خبر شوید، لینک خرید دستگاه پرس لوله از دیجی کالا را لمس کنید.

در انتها لازم به ذکر است که اگر قصد استفاده از شیوه لوله کشی کلکتوری در ساختمان در حال ساخت و یا بازسازی شده خود به شکل مجزا را داشته باشید.

این نوید را به شما می دهیم که به دلیل استفاده از مواد اولیه مرغوب در این نوع لوله کشی شما حداقل تا پنجاه سال نیازی به تعویض لوله های آب سرد و گرم ساختمان خود نخواهید داشت.

البته این قضیه زمانی محقق خواهد شد که شما علاوه بر استفاده از لوله های مناسب، از متخصص این کار نیز بهره ببرید که با توجه به نقشه ساختمان شما بهترین مسیر که کوتاه ترین مسیر در لوله کشی آب است را برای شما در نظر بگیرد.

از لوله کشی کلکتوری در چه ساختمان هایی استفاده کنیم 5

به همین دلیل ما در اینجا به شما استفاده از تخصص همکارانمان در گروه تاسیساتی 24 ساخته را توصیه می کنیم.شما می توانید در هر ساعت و روز از هفته و در سراسر تهران با همکاران ما تماس بگیرد.

همین الان برای گرفتن مشاوره و بازدید رایگان همکاران ما و ثبت سفارش با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع انگلیسی:

منبع 1 منبع 2

اشتراک گذاری این صفحه