سیستم گرمایش قرنیزی یکی از سیستم های گرمایشی بسیار نوین است و تحولی زیاد اخیرا در سیستم گرمایش خانه ها به وجود آورده است.

با ورود پکیج به خانه این رادیاتورها بودند که کار گرم کردن خانه را عهده دار شدند و پس از آن استفاده از گرمایش از کف و داکت اسپلیت ها رایج شد و امروزه نسل جدید آن یعنی گرمایش از طریق قرنیز خانه به وجود آمده است.

 

رادیاتور قرنیزی چیست

رادیاتورهای قرنیزی جدیدترین نوع مبدل ها و یا گرما دهنده های محیطی در خانه ها هستند که از روکشی آلومینیومی ساخته می شوند و پنل هایی هستند که در پشت لوله های مسی قرار دارند که آنها با استفاده از همان آب گرم پکیج اقدام به گرم کردن محیط می کنند.

البته نوع برقی آن نیز وجود دارد که هزینه های زیادی را به کاربران تحمیل می کند.

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار 1

نمایی از اجرای رادیاتور قرنیزی

حسن رادیاتورهای قرنیزی این است که نه تنها کار و وظیفه قرنیز را در خانه انجام می دهد بلکه اصلا فضایی را در خانه اشغال نمی کند و در ضمن ایجاد گرما در خانه بصورت یکنواخت و وسیع تر از نوع دیگر رادیاتورها است و می توان در این نوع رادیاتور از همان انرژی های نو استفاده کرد.

رادیاتورهای قرنیزی دقیقا به جای قرنیز دیوار کار گذاشته می شوند و شما نیازی دیگر به کار کردن قرنیز در خانه نخواهید داشت.

مطابق با علم گرمایی، گرما همیشه از پایین به بالا در حرکت است و این موضوع باعث می شود هر چه سطح وسیله گرمایشی پایین تر قرار داده شود گرمای محیط بهتر تامین شود.

از این رو می توان رادیاتور قرنیزی را یکی از بهترین وسیله های گرمایشی توصیف کرد چرا که با قرار گرفتن در پایین ترین سطح خانه هوا را بصورت متعادل تر و وسیع تری گرم می کنند.

رادیاتور قرنیزی پربازده ترین نوع سیستم حرارتی ، گرمایشی است که می تواند در نواحی مختلف خانه کار گذاشته شود.

هر قسمت از این رادیاتورها دارای یک ترموستات محیطی و شیر مخصوص به خود است.

ترموستات به راحتی میزان گرمایش محیط را کنترل می کند و با کمترین ولتاژ میزان گرمای مورد نیاز محیط را تامین می کند.

مزیت بزرگ دیگر رادیاتورهای قرنیزی این است که این رادیاتورها نیازی به گردش هوا برای تامین گرما ندارند به همین دلیل کمتر در محیط خانه شاهد گرد و غبار خواهید بود.

 

نحوه عملکرد رادیاتور قرنیزی

رادیاتورهای قرنیزی با استفاده از برق و یا آب گرم تولید گرما می کنند.

رادیاتورهایی که با آب گرم کار می کنند همانند سایر رادیاتورها بصورت رفت و برگشت آب مورد نیاز خود را از یک منبع حرارتی تامین می کنند که در خانه های امروزی اغلب این گرما توسط پکیج تولید می شود و یا ممکن است موتور خانه مرکزی تولید این گرما را عهده دار باشد.

پمپ سیرکولاتوری آب گرم را به سمت رادیاتورهای قرنیزی ارسال می کند و آب در لوله های مسی این رادیاتورها گردش پیدا می کند و نهایتا از سمت شیر برگشت بواسطه همان پمپ دوباره به سمت سیستم حرارت مرکزی برگشت داده می شود.

یک سیکل بسته دارد که با همان میزان بار حدود 1.5 تامین فشار لازم را برای سیستم می کند.

لوله های رادیاتور قرنیزی عموما از جنس مس و پره دار هستند، این موضوع باعث می شود که حرارت آب گرم خیلی زود به محیط از طریق پره ها انتقال داده شود.

ساختار این رادیاتورها بیش از اینکه به انواع رادیاتور دیگر شبیه باشد به رادیاتور خودرو ها شباهت دارد.

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار 20

میزان آب موجود در مدار گرمایش رادیاتورهای قرنیزی همیشه باید ثابت باشد و افت فشار در این رادیاتورها نشان از نشتی و یا خرابی سیستم گرمایش دارد و باید بلافاصله تشخیص داده شود و اصلاح شود.

معمولا تانک ذخیره آب در نظر گرفته می شود و در ارتفاع بالاتر نصب می شود تا جبران افت فشار احتمالی را انجام دهد.

 

نحوه اجرا و لوله کشی رادیاتور قرنیزی

همانگونه که توضیح داده شد رادیاتور قرنیزی در پایین ترین نقطه دیوار های خانه و اغلب به جای قرنیز و یا مجاور با قرنیز کار می شود.

معمولا اگر خانه تازه در حال ساخت باشد لوله های گرمایش رادیاتور در زیر کار برای انها بصورت جفت جفت تعبیه می شود.

این سیستم گرمایشی حدود 50 درصد کمتر از سیستم لوله کشی رادیاتوری لوله مصرف می کند و تنها شاید 20 درصد به نسبت خانه و یا کمتر لوله نسبت به گرمایش از کف نیاز دارد.

از این مقدار هم بسیاری از میزان لوله کشی به لوله کشی فاصله بین پکیج تا کلکتور اختصاص خواهد داشت.

بهترین نوع لوله برای رادیاتور قرنیزی لوله کشی 5 لایه کلکتوری است.

هر انشعاب کلکتور را می توان برای 18 متر طول یک رادیاتور قرنیزی استفاده کرد. البته بیشتر از این متراژ توصیه نمی شود زیرا باعث افت فشار و دما می شود و ممکن است تولید هوا در مدار بکند.

لوله کشی رادیاتورهای قرنیزی همانند لوله کشی رادیاتورهای معمولی است با این تفاوت که در ابتدایی ترین قسمت دیوار یک انشعاب رفت و یک برگشت تعبیه می شود.

این رادیاتور را می توان بصورت مستمر تا 18 متر همانگونه که شد ادامه داد و نیازی نیست در هر گوشه یک لوله کشیده شود. در کل ممکن است در یک ساختمان دو تا نهایتا 3 خط لوله کشی نیاز باشد.

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار 3

انشعاب برای گرمایش قرنیز دیواری

در نهایت می توان برای آن یک ترموستات محیطی نصب کرد و این باعث خواهد شد تا در هر قسمت بتوانید دمای مطلوب و قابل کنترلی داشته باشید.

برای اجرای لوله کشی قرنیزی یک لوله وظیفه رفت و یک لوله وظیفه بازگشت آب را عهده دار بود.

البته می توانید قرنیز ها را هم بصورت مجزا لوله دهی کنید و برای هر دیوار یک لوله رفت و برگشت مجزا در نظر داشته باشید و هم اینکه قرنیز ها را بصورت مستمر تا مقدار حدود 18 متر ادامه دهید.

اشکالی که در روش جدا کردن هر دیوار برای لوله کشی وجود دارد این است که قاعدتا رادیاتور اولی میزان لوله کشی کمتری را دارد و اگر اصول محاسبات به خوبی انجام نشود متراژ کم لوله نسبت به سیستم حرارتی باعث می شود که این لوله به حالت بای پاس عمل کند و اصلا آب گرمایش به لوله های دیگر نرسد و یا رادیاتور اولی آب با حجم بیشتری دریافت کند و این موضع باعث شود که رادیاتور و یا فضای اولیه بیشتر از سایر رادیاتورها گرم شود.

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار 4

لوله کشی بصورت غیر پیوسته برای گرمایش قرنیزی

اگر از این نوع سیستم می خواهید استفاده کنید باید اقداماتی را انجام دهید تا توازن گرمایی رادیاتورها به هم نخورد.

برای این منظور باید میزان جریان آب و مقدار آبی که به هر رادیاتور می رسد با تنظیم ورودی آب کنترل کنید. برای این کار باید رادیاتور اولی کمترین ورودی آب و آخرین رادیاتور بیشترین ورودی آب را داشته باشد.

برای اینکه مطمئن شوید تمامی فضاها به یک اندازه گرم می شوند نیز باید اقدام های دیگری را انجام دهید و از برخی تجهیزات استفاده کنید.

هر چند این تجهیزات تنها برای این نوع رادیاتور استفاده نمی شود و تقریبا می توان گفت عمومیت دارند. یکی از این تجهیزات استفاده از همان ترموستات محیطی می باشد.

طبیعی است که در این موضوع باید در سمت راست و یا چپ هر دیوار یک لوله رفت و یک لوله برگشت در نظر گرفته شود.

در این حالت در همه زوایا و پیچ های دیوار باید یک جفت لوله رفت و برگشت در نظر گرفته شود و توان گرمایشی رادیاتورها بر اساس نوع دمای مورد نیاز تنظیم شود.

در این حالت هم ممکن است طول دیوار بلند تر از حد مورد نیاز باشد. بنابر این باید میزان ورودی آب به رادیاتور بواسطه شیر ورودی رادیاتور کم شود و یا ترموستات محیطی حتما تعبیه شود.

موضوع انبساط و انقباض هم در رادیاتور قرنیزی همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند. بدین مفهوم که آب در شرایط گرم شدن انبساط پیدا می کند و وقتی سرد شد منقبض می شود.

از این رو اگر از پکیج برای گرمایش استفاده می کنید که مشکل را منبع انبساط خود پکیج حل خواهد کرد در غیر این صورت اگر از سیستم موتورخانه ای استفاده می کنید باید یک منبع انبساط بسته برای این موضوع حتما پیش بینی کنید.

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار 5

خم لوله ها در پیچ دیوار ها بوسیله زانو های مخصوص انجام می شود.

سرویس و نگهداری رادیاتورهای قرنیزی

همانند همه انواع رادیاتورها و سیستم های گرمایشی دیگر رادیاتورهای قرنیزی نیز با مشکلاتی مواجه می شود.

خوبی رادیاتورهای قرنیزی این است که در صورت خرابی به راحتی می توانید آنها را باز و تعمیر کنید و در صورت خرابی جایگزین کنید.

این رادیاتورها مانند اجرای گرمایش از کف در زیر کار طراحی نمی شوند و میزان هزینه تعمیرات و نگهداری آنها به مراتب از گرمایش از کف پایین تر است.

نسبت به رادیاتورهای دیگر نیز رادیاتور قرنیزی مقاومت بالاتری دارد و اغلب در صورت خرابی می توان با یک عیب یابی ساده آنها را بر طرف کرد.

پیشنهاد می شود برای این نوع رادیاتورها هم همانند سایر رادیاتورها یک بازدید دوره ای از پکیج و رادیاتورها را در برنامه های خود داشته باشید.

 

چرا باید از رادیاتور قرنیزی استفاده کرد و مزیت آنها چیست

همانگونه که توضیح داده شد رادیاتورهای قرنیزی نسل نوینی از رادیاتورها هستند.

این رادیاتور در کشور های پیشرفته دنیا مانند آمریکا ، کانادا ، سوئیس ، آلمان ، ایتالیا و ... به شدت رواج پیدا کرده است و دلیل آن هم کاملا مشخص است. در طراحی این نوع رادیاتورها تلاش شده تا عیب های رادیاتورهای قبلی مرتفع شود.

 

بصورت کلی اگر بخواهیم مزیت این رادیاتورها را بیان کنیم باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • رادیاتورهای قرنیزی گرما را بصورت یکنواخت تر و در همه محیط توزیع می کنند
  • رادیاتورهای قرنیزی مصرف به مراتب پایین تری دارند و همین موضوع تا 40 درصد می تواند میزان مصرف انرژی را کاهش دهد
  • لوله کشی بسیار کمتری نسبت به سایر سیستم های گرمایشی دارد
  • فضایی در خانه اشغال نمی کند و در جای قرنیز دیوار کار می شود
  • این رادیاتورها به نسبت رادیاتورهای نسل قبل رسوب نمی گیرند
  • رادیاتورهای قرنیزی به راحتی با انرژی خورشیدی هم گرم می شوند و به همین دلیل می توان از آبگرمکن های خورشیدی هم برای تغذیه آنها استفاده کرد.
  • اگر دیوار ساختمان هنوز رطوبت داشته باشد و یا خانه در منطقه مرطوب باشد رطوبت دیوار را از بین می برد.
  • نصب این رادیاتورها بسیار ساده است.
  • میزان خرابی کمی دارد
  • بسیار شیک و متنوع است.
  • قابلیت کنترل میزان گرما به نسبت هر اتاق را دارد .
  • امکان تنوع بیشتر در چیدمان خانه به دلیل حذف رادیاتورهای معمول
  • زیبایی بیشتر و گرمایش به نسبت بالاتر
  • و ...

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار 6

رادیاتور قرنیزی نسبت به رادیاتور معمولی

پس از این توضیحات احتمالا متوجه شده اید که رادیاتورهای قرنیزی به نسبت رادیاتورهای معمولی کیفیت و اثرات گرمایی بالاتری دارند.

رادیاتورهای معمولی هوای پیرامون خود را گرم می کنند، این هوا پس از گرم شدن سبک می شود و به بالا می رود و نتیجتا گردشی در هوای خانه به وجود می آید .

هوای گرم به سمت بالا و هوای سرد پایین می آید. این رادیاتورها اغلب محیط پیرامون خود را گرم می کنند و اگر نقطه کوری در خانه باشد و یا فواصل به خوبی پیش بینی نشده باشند می تواند گرمای تاثیر گذاری نداشته باشند.

هوایی که توسط این رادیاتورها گرم می شود اغلب در 30 درصد بالای خانه تجمع می شود که کمتر استفاده می شود.

رادیاتورهای معمولی فضای زیادی اشغال می کنند و هزینه های زیادی نیاز دارند تا از انرژی تجدید پذیر بتوانیم در آنها استفاده کنیم، این رادیاتورها تنها در فضاهای کوچک کارایی خوبی دارند و اغلب برای جبران کمبود گرما وسایل کمک گرمایشی هم استفاده می شود.

بر عکس رادیاتورهای قرنیزی سطح تبادل حرارتی بالایی دارند و تا حدود زیادی مانند یک سیستم گرمایش از کف با هزینه بسیار کمتر عمل می کنند و در ضمن قابل تعمیر با هزینه پایین هم هستند.

رادیاتورهای قرنیزی توزیع دما را بصورت یکنواخت انجام می دهند و این موضوع یعنی اینکه یک اتاق کاملا سرد را در حدود 20 دقیقه می توان به دمای مطلوب رساند.

همانگونه که در مقاله اجرای گرمایش از کف توضیح دادیم یکی از بزرگترین مزایای گرمایش از کف توزیع یکنواخت گرما در کل ساختمان بود.

گرمایش قرنیزی هم این خصوصیت را دارد با این تفاوت که در گرمایش از کف امکان دسترسی برای تعمیرات بسیار کم و سخت است ولی تعمیر گرمایش قرنیزی بسیار ساده است.

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار 7

ضمن اینکه در گرمایش از کف مشکل دیگری هم وجود دارد و آن مصالحی است که روی لوله ها را پوشانده است.

گرمای لوله ها تا بخواهد مصالح را گرم کند و از آن عبور پیدا کند حدود 6 تا 8 ساعت زمان نیاز است و حتی اگر بخواهید دما را پایین بیاورید هم طول خواهد کشید. اما در گرمایش قرنیزی گفتیم که در 20 دقیقه نهایتا می توانید محیط را گرم کنید.

در لوله کشی 5 لایه گرمایش قرنیزی شناخته مسیرها و اجرای موثر در جا نمایی لوله ها اهمیت زیادی دارد.

 

فیلم راهنمای کامل در مورد رادیاتور قرنیزی

در این فیلم همکاران ما بصورت کامل در مورد رادیاتور قرنیزی توضیحانی ارائه می دهند.

اطلاعات موجود در این کلیپ شامل: 

  • نحوه اجرا
  • مزایای این سیستم
  • مقایسه رادیاتور قرنیزی با دیگر روشهای اجرای رادیاتور
  • تعمیر و نگهداری
  • جنس رادیاتور قزنیزی
  • مدت زمان اجرا 
  • طول و قطر رادیاتور
  • مصرف انرژی
  • نوع لوله کشی
  • نحوه هواگیری
  • مقایسه هزینه اجرا با دیگر روش های گرمایشی

 

نمونه پروژه اجرای رادیاتور قرنیزی

در کلیپ زیر یکی از نمونه پروژه های رادیاتور قرنیزی که توسط همکاران ما اجرا شده است را مشاهده می کنید.

 

اگر نیاز به اجرای رادیاتور قرنیزی دارید با ما تماس بگیرید. کارشناسان ما آماده هستند تا تجربه خودشان را در اختیار شما قرار داده و بهترین خدمات را در کمترین زمان برای اجرای گرمایش قرنیزی برای شما انجام دهند.

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

نظرات مشتریان

 

اشتراک گذاری این صفحه