در ادامه مطلب فیتینگ در لوله کشی چیست؟ قصد داریم تا اتصالات لوله کشی آب ساختمان را بیشتر معرفی کنیم.
برای هدایت مسیر لوله ها و جلوگیری از تعویض کل سیستم لوله کشی آب ساختمان در صورت خراب شدن آن از اتصالات استفاده می کنیم، که این اتصالات در جنس و انواع گوناگون با قیمت ها و کیفیت های متفاوت در بازار موجودند.
از جمله اقسام اتصالات لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان عبارتند از:
- دنده ای
- فلنچی
- بستنی
- اورینگی
- جوشکاری
- نر و مادگی
- چسبی
روش های رایج اتصال لوله ها
در ادامه به معرفی چند نمونه از روش های رایج اتصال لوله ها به یکدیگر می پردازیم:
1. جوشکاری لب به لب:
این شیوه به صرفه ترین روش برای اتصال لوله های 2 یا بالاتر و نیز لوله های با قطر زیاد است که در مقابل نشتی آب مقاوم بوده همچنین در انتهای لوله ها تراشیده شده و سپس به هم متصل می شوند.
به منظور تهیه دستگاه جوشکاری بر روی لینک خرید دستگاه جوشکاری لوله از دیجی کالا بزنید.
2. جوش محفظه ای:
برخلاف جوش لب به لب برای لوله های پایین تر از 2 به کار می رود و در مقابل نشتی و خطر مواد سمی، آتش زا و رادیواکتیو مقاومت بالایی دارد.
3. جوش رزوه ای:
اگر امکان جوشکاری نیست و لوله ها باید در زمان های کوتاه باز و بسته شوند، از این روش اتصال بهره بگیرید، مانند جوش محفظه ای این نوع از اتصالات نیز مخصوص لوله های 2 و پایین تر می باشد.
4. اتصالcompression fitting
برای اتصالات لوله های انتقال حرارت به یکدیگر یا به دستگاه های دیگر از این اتصالات مخصوص استفاده می شوند.
5. اتصال فلنچی:
این نوع اتصالات همیشه به صورت جفتی و برای لوله های 2 و بالاتر از آن و زمانی که نیاز به باز و بسته کردن دوره ای لوله هاست کاربرد دارد، برای آب بندی بین فلنجها نوعی لایی قرار داده می شود.
6. اتصالات ساکتی:
برای لوله های پلاستیکی این نوع اتصالات لوله کشی تا حدودی مناسب است، که برای این کار قسمت داخلی و خارجی لوله ها به وسیله اتو گرم شده و سپس با زوج کردن آنها به یکدیگر اتصال برقرار می شود.
چنانچه قصد تهیه اتو لوله را دارید، لینک خرید دستگاه اتو لوله از دیجی کالا را لمس کنید.
اگر لوله ها در بتون کار گذاشته شدند، امکان نفوذ بتون در اتصالات وجود دارد. برای جلوگیری از بروز این مشکل، اتصالات را با استفاده از نوارهای پلاستیکی یا کاغذ مخصوص پوشش دهید.
معرفی لوله ها و اتصالات مختلف
هر لوله نیز مناسب نوع اتصالات خاصی است در این بخش به معرفی لوله ها و اتصالاتی که برای آنها مناسب تر می باشد می پردازیم:
1. لوله های چدنی:
در لوله های چدنی بدون سر کاسه، اتصالات آن قابلیت تحمل حرارت زیادی را داراست، اگر می دانید لوله باید حرارت زیادی را تحمل کند از این نوع استفاده کنید.
2. لوله های پلی اتیلن:
اتصالات دنده ای، بستی، فلنچی، اورنگی و نر و مادگی با روش های اتصال جوش حرارتی و جوش سر به سر مناسب این نوع لوله هاست.
3. لوله های PVC:
اتصال این نوع از لوله ها به هم نسبتا آسان و سریع تر از لوله های دیگر است، بهتر است از اتصالات چسبی استفاده شود، اما مشکل اتصالات چسبی از دست دادن خاصیت چسبندگی و باز شدن آنهاست.
به منظور خرید چسب لوله بر روی لینک خرید چسب لوله از دیجی کالا بزنید.
4. لوله های پروپلین:
اتصالات این لوله ها اکثراً از نوع چسبی است و احتیاجی به چسب کاری یا جوشکاری ندارد، این نوع اتصالات در برابر آب بند شدن، ضربه و مواد شیمیایی مقاوم است.
5. لوله های گالوانیزه:
بهتر است این لوله ها با اتصالات دنده ای و بهره گیری از مواد مناسب به هم وصل شوند تا به خوبی آب بند شوند.
از اتصال این لوله ها به وسیله دستگاه جوش بپرهیزید، زیرا موجب سوختن روکش و خوردگی لوله ها می شود و با تولید دود غلیط و سفید محیط آلوده شده و سبب مسمومیت و بیماری می شود.
در انتها لازم به ذکر است که اجرای انواع روش های لوله کشی آب از جمله لوله کشی توکار آب ساختمان، لوله کشی آب گرم و سرد زیر سقفی و لوله کشی آب به روش کلکتوری از سری خدمات ما می باشد.
راه های ارتباطی شما با ما برای ثبت سفارشات و بازدید رایگان کارشناسان ما تلفن های داخل سایت و یا پر کردن فرم درخواست سرویسکار می باشد.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصمطالب مرتبط :
لوله های مسی حساسیت بالا دارند اگر اتصالات برای لوله کشی آب و فاضلاب هستند از روش لحیم کاری بهره ببرید اما در موارد دیگر از اتصالات لاله ای و فشاری نیز برای لوله های مسی می توان استفاده کرد.