شیر برقی جزو یکی از قطعات عمده مشعل گازسوز به شمار می آید و تنظیم آن به منظور کارکرد درست مشعل، امری ضروری است. علاوه بر این تنظیم مشعل موتورخانه تاثیر زیادی در راندمان و عملکرد موتورخانه دارد.

به همین دلیل در ادامه این مطلب شما را با مراحل کلی تنظیم شیر برقی و روش تنظیم مشعل گازی موتورخانه آشنا خواهیم کرد. پس تا انتها ما را همراهی کنید.

 

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

شیر برقی مشعل گازی چیست؟

معمولاً در مسیر عبور سوخت از پمپ به طرف نازل، یک عدد شیر برقی قرار می دهند تا در زمان خاموش بودن مشعل، از نشت سوخت به داخل اطاقک احتراق جلوگیری کند.

این شیر دارای یک سوزن است و در حالت عادی تحت تاثیر وزن خود پایین آمده و با این کار مجرای سوخت بسته می شود. هنگامی که برق به سیم پیچ (کویل) شیر برقی می رسد، میدان مغناطیسی ایجاد شده و هسته آهنی و در نتیجه سوزن به وسیله کویل بالا می روند. در این حالت مجرای عبور سوخت به طرف نازل باز شده و فرآیند پاشش سوخت به داخل دیگ انجام می شود.

در نظر داشته باشیم که شیر برقی گاز مشعل ممکن است روی پمپ بر روی لوله و در حدفاصل پمپ و نازل نصب شود. با مشاهده کلیپ زیر خواهید دانست که شیر برقی مشعل چیست و چه وظیفه ای دارد.

 

ابزار و وسایل لازم برای تنظیم شیر برقی مشعل گازی

 

نحوه تنظیم شیر برقی مشعل گازی

  • شیر دستى گاز ورودى به مشعل را به حالت باز قرار می دهیم.
  • کلید فشار گاز را روى عدد ۵ میلی بار (mbar) تنظیم می کنیم.
  • به وسیله آب صابون از نداشتن نشت گاز، اطمینان حاصل کنیم.
  • پس از اطمینان از نداشتن نشتى در اتصالات و شیرآلات مشعل، درپوش شیر برقى را باز می کنیم.
  • به وسیله درپوش شیر، زمان باز شدن کامل شیر را تنظیم می کنیم.
  • مشعل را روشن می کنیم.
  • براى تنظیم شیر برقى مشعل گازی جهت عبور جریان گاز به میزان مورد نیاز (که بستگى به نوع محفظه احتراق و میزان هواى احتراق دارد) باید پیچ قفل کننده ( شماره ۲) را به وسیله پیچ گوشتى شل کنیم.
  • سپس با چرخاندن فلکه تنظیم مقدار نهایی گاز میزان گاز عبورى از شیر برقی مشعل را تنظیم کنیم.
  • بعد از تنظیم میزان نهایى گاز عبورى از شیر، پیچ قفل کننده (شماره ۲) را محکم کنیم.

تنظیم شیر برقی مشعل گازی 1

شکل 1ساختمان کلی شیر مغناطیسی( برقی)

توجه

 شیر برقی در حالت عادی بسته است و با دریافت فرمان از رله کنترل گر، بوبین آن به جریان برق وصل شده و مسیر گاز باز می شود.

نحوه تنظیم شعله مشعل گازی با استفاده از شیر برقی

 به منظور تنظیم شعله مشعل گازی و دبی عبوری از شیر برقی در حالتی که باز است، از پیچ آلنی که در زیر شیر قرار دارد، استفاده می کنیم. این کار بایستی، بعد از تشکیل شعله و به آرامی صورت گیرد و حتماً باید نحوه تشکیل شعله ابتدایی نیز به موازات آن تنظیم شود.

تنظیم سرعت و حجم شعله تشکیل شده اولیه با استفاده از شیر برقی به این صورت است که پیچ بالایی شیر را شل کرده و آن را در جهت مثبت یا منفی می چرخانیم. با این اقدام حجم گاز و سرعت رسیدن به حداکثر حجم ورودی تنظیم می شود و در این صورت می توان شعله ایمن در مشعل به وجود آورد.

 

تعمیر شیر برقی مشعل گازی

خرابی شیر برقی مشعل گازی به صورت های مختلف و بنابر دلایل متنوع اتفاق می افتد که در ادامه قصد داریم به بررسی مختصر مشکلات رایج شیر برقی و علت های احتمالی آن ها بپردازیم:

  • هنگام برق دار شدن بوبین، شیر برقی عمل نمی کند.

دلایل احتمالی این مشکل:

  • وصل نبودن برق
  • کم یا نامناسب بودن ولتاژ
  • مسدود ودن سوراخ پایلوت
  • پاره شدن دیافراگم
  • بالا بودن بیش از حد فشار ورودی به شیر برقی
  • کافی نبودن اختلاف فشار
  • سوختن بوبین
  • در موقع قطع شدن بوبین، شیر برقی بسته نمی شود.

دلایل احتمالی این مشکل:

  • برق دار ماندن بوبین
  • اشتباه بودن جهت جریان گاز
  • بسته بودن سوراخ پایلوت
  • شیر برقی به صورت کامل بسته نمی شود یا نشتی می دهد.

دلایل احتمالی این مشکل

  • خراب شدن دیسک، دیافراگم، هسته یا سیت
  • کافی نبودن اختلاف فشار
  • شیر برقی مشعل گازی داغ شده است.

در حالت عادی مقداری گرم شدن شیر برقی کاملاً طبیعی است، چون شیر برقی در وسط یک بوبین و هسته آن قرار گرفته است. اما اگر شیر برقی آنقدر گرم شود که با لمس آن دست احساس سوختگی کند، نشان دهنده آمپر کشیدن زیادی شیر برقی است.

در این حالت سیم پیچ شیر برقی دچار مشکل شده که آمپر زیادی می کشد. برای تست این مشکل باید ابتدا میزان جریان شیر برقی را از طریق رشته سیم ورودی به آن اندازه بگیریم. مقدار استاندارد آمپر شیر برقی بر روی آن درج شده است. اگر شیر برقی بیش از حد آمپر می کشید، بهتر است تعویض شود. هر چند با تعویض بوبین یا قطعات داخلی آن امکان تعمیر کردن شیر برقی نیز وجود دارد. اما توصیه اکید متخصصین این است که شیر برقی مشعل اخگر و دیگر شیر برقی ها را هرگز تعمیر نکرده و در صورتی خرابی فقط آن را تعویض کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص علت داغ شدن شیر برقی مشعل گازی مشاهده کلیپ زیر را از دست ندهید.

نحوه نصب مشعل گازی

مشعل گازی به صورت مستقیم و توسط فلنچ به دیگ موتورخانه متصل می شود و از صفحه آزبست برای اتصال عایق فلنچ به دیواره دیگ باید استفاده کرد.

در زمان نصب مشعل را به افقی در روبروی دیگ قرار می دهند به صورتی که لوله خروج شعله در داخل دیگ وارد شود. در نهایت فلنچ نگهدارنده اتصال دیگ و مشعل را بر روی دیواره دیگ گذاشته و پیچ های آن را به صورت یکنواخت محکم می کنند.

 

نحوه تنظیم مشعل گازی

حال که با طریقه نصب مشعل آشنا شدید، در این قسمت می خواهیم توضیحات خود را با آموزش تنظیم مشعل ادامه دهیم. تنظیمات مشعل گازی شامل 2 مرحله مهم می شود: تنظیم شعله پیلوت و تنظیم شعله اصلی

  1. روش تنظیم شعله پیلوت مشعل

برای کم و زیاد کردن شعله پیلوت باید پیچ برنجی آن را بچرخانیم، به این صورت که چرخاندن پیچ برنجی در خلاف جهت عقربه های ساعت، شعله پیلوت را زیاد کرده و چرخاندن آن در جهت حرکت عقربه های ساعت، شعله را کم می کند. زنگ شعله پیلوت در حالت تنظیم شده باید آبی کم رنگ باشد. همچنین لازم است تا سر ترموکوپل در فاصله 10 تا 13 سانتی متری از پیلوت قرار داشته باشد.

  1. روش تنظیم شعله اصلی مشعل

اگر بخواهیم شعله اصلی مشعل را کم و زیاد کنیم، باید ابتدا پیچ درپوش شیر را برداشته و سپس پیچ پلاستیکی آن را بچرخانیم. حرکت این پیچ در جهت عقربه های ساعت شعله را زیاد کرده و در خلاف جهت عقربه های ساعت، شعله را کم می کند.

توجه داشته باشید نحوه تنظیم مشعل گازی اتمسفر به همین روشی است که گفته شد. با این حال شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آموزش تصویری مشعل گازی کلیپ نحوه عملکرد و تنظیمات مشعل گازی موتورخانه را تماشا کنید.

 

روش تنظیم سوخت و هوای مشعل

یکی از مهمترین اقدامات در زمان تنظیم مشعل این است که مقدار سوخت و هوای مشعل را نیز تنظیم کنیم. با این اقدام احتراق سوخت کامل تر بوده و راندمان حرارتی مشعل افزایش پیدا می کند و در نهایت باعث صرفه جویی هر چه بیشتر در مصرف سوخت مشعل می شود.

تنظیم هوای مشعل گازی یا نحوه تنظیم دریچه هوای مشعل گازی در مشعل های کوچک از طریق دمپردستی انجام می شود، اما اگر مشعل بزرگ باشد باید از دمپر اتوماتیک هوا برای این منظور استفاده کرد. تنظیم دمپر مشعل گرم ایران و دیگر مشعل های موتورخانه از طریق پیچ تنظیم تعبیه شده در زیر دمپر انجام می شود.

برخی افراد بنا به کم بودن هوا در داخل موتورخانه و به منظور تامین هوای کافی برای احتراق مشعل گمان می کنند بهترین راه برای تنظیم پرشر هوا مشعل گازی این است که این قطعه را یکسره کنند. اما پرشر هوا در حالت استاندارد خود به صورت تنظیم شده است و اگر مشکلی دارد باید توسط تکنسین مجدد تنظیم یا تعویض شود.

اگر بلبرینگ دینام خراب شود یا خازن مشعل ایراد پیدا کند، دینام مشعل از کار می افتد، در این حالت اگر پرشر هوای مشعل گازی یکسره شده باشد، شعله به داخل مشعل برگشت کرده و باعث سوختن مشعل می شود.

برای کسب اطلاعات دقیق تر در این خصوص پیشنهاد می کنیم فیلم نحوه تنظیمات و عملکرد دمپر مشعل گازی موتورخانه را از دست ندهید.

تنظیم سوخت مشعل گازی از طریق پرشر سوئیچ گازی انجام می شود. این قطعه میزان فشار گاز وارده به مشعل را تنظیم می کند و این طریق سوخت مشعل اندازه می شود. روش کار پرشر سوئیچ گازی دانگز نیز به همین صورت است.

تنظیم شیر برقی مشعل گازی 3

 باز و بسته کردن پیچ آلن به منظور تنظیم شعله 

علت روشن نشدن مشعل گازی

علت روشن نشدن مشعل گازی را می توان در موارد زیر جستجو کرد.

  • سوختن بوبین
  • سوختن شیر برقی
  • خراب شدن رله
  • کثیف شدن پرشر
  • کمبود گاز ورودی به مشعل
  • گرفتگی صافی ورودی گاز مشعل

توجه داشته باشید علت روشن نشدن مشعل گازی ایران رادیاتور بنا به یکی از دلایل فوق است. همچنین اگر مشعل شما به مدت زیادی سرویس نشده است، حتماً به حضور تکنسین برای عیب یابی نیاز دارد، با این وجود دعوت می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص کلیپ زیر را تماشا کنید.

 

فیلم راهنمای مشکلات رایج مشعل موتورخانه و زمان سرویس مشعل

ایرادات احتمالی در مشعل موتورخانه تنها به روشن نشدن مشعل ختم نمی شوند، بنابراین از شما دعوت می کنیم جهت کسب آموزش تصویری تعمیر مشعل کلیپ زیر را تماشا کنید تا با دیگر مشکلات رایج در این وسیله و نحوه سرویس آن آشنا شوید.

 

نحوه تنظیم مشعل گازی ایران رادیاتور

مشعل گازی ایران رادیاتور یکی از رایج ترین مدل های مشعل گازی در داخل کشور است. به همین دلیل اکثر افراد به دنبال نحوه تنظیم آن هستند. در ادامه شما را با روش تنظیم مشعل گازی ایران رادیاتور آشنا می کنیم.

در بیشتر مشعل های گازی ایران رادیاتور از برق تک فاز استفاده شده است و تنظیم مشعل ایران رادیاتور از طریق تنظیم مقدار هوای فن کویل آن انجام می شود.

برای تنظیم مشعل ایران رادیاتور ابتدا به سراغ شیر تدریجی مشعل می رویم تا شعله مشعل را تنظیم کنیم. اگر اطراف شیر تدریجی مشعل گازی روغن نشت کرده باشد، به معنی خرابی شیر است که باید تعویض شود.

در مرحله بعدی باید نحوه استارت مشعل بررسی شود، به این صورت که ترموستات را می چرخانیم تا نحوه روشن شدن مشعل را مشاهده کنیم. در شرایط صحیح و تنظیم شده مشعل نباید به صورت انفجاری روشن شود. چون در حالت انفجاری شعله بعد از چند بار استارت زدن پس زده شده و مشعل ریست می شود.

بعد از آن باید نحوه عملکرد حسگر یون شعله بررسی شود. به این شکل که بعد از جرقه زدن حسگر یون شعله را تشخیص داده و مشعل بلافاصله روشن شود. حال چنانچه بعد از این بررسی ها متوجه تنظیم نبودن شعله شدید، باید بر اساس روش زیر به تنظیم مشعل گازی ایران رادیاتور اقدام کنید:

با کمک یک آچار آلن سایز 2 پیچ موجود بر روی کلگی شیر تدریجی مشعل را شل کنید. حال می توانید با چرخاندن کلگی شیر به سمت منفی و مثبت شعله را تنظیم کنید. شعله تنظیم شده در مشعل گازی به این صورت است که کم کم به حالت کوتاه روشن شده و سپس به صورت تدریجی بر روی شعله بلند قرار می گیرد. بعد از تنظیم کردن شعله در مشعل باید پیچ شیر تدریجی را سفت کنید. به این ترتیب تنظیم شعله مشعل گازی ایران رادیاتور انجام می شود.

تنظیم شیر برقی مشعل گازی 4

تنظیم حجم و سرعت شعله ابتدایی ایجاد شده

نحوه راه اندازی مشعل گازی ایران رادیاتور

یکی از مهمترین اقدامات بعد از نصب مشعل گازی ایران رادیاتور، راه اندازی این وسیله است. راه اندازی مشعل گازی ایران رادیاتور باید توسط متخصص انجام شود. چون یک اقدام کاملاً تخصصی است.

مشعل ایران رادیاتور بعد از فعال شدن فن راه اندازی می شود. بعد از آن کلید ایمنی هوا پس از گذشت 30 ثانیه به رله فرمان جرقه زدن می دهد. در این مرحله شیر برقی مشعل ایران رادیاتور باز شده و با انتشار گاز شعله تشکیل می شود.

البته این تمام ماجرا نیست، بعد از تشکیل شعله میله یونیزاسیون باید صحت شعله را به رله صادر کند تا با این فرمان عمل جرقه زن قطع شود. نحوه تنظیم مشعل گازی گرم ایران نیز به همین روش گفته شده انجام می شود.

 

علت خاموش شدن مشعل گازی ایران رادیاتور

دلایل زیادی برای خاموش شدن مکرر مشعل گازی ایران رادیاتور در زمان کار وجود دارد که در ادامه به بررسی علت ها و راه حل های رفع هرکدام می پردازیم:

  • تنظیم نبودن شعله
  • زیاد بودن فاصله بین الکترودها
  • باز نشدن شیر برقی گاز
  • عملکرد ناقص ترانسفورمر جرقه

راه حل های رفع این مشکل:

علت اصلی تنظیم نبودن شعله در ورود جریان گاز و هوای نامناسب به مشعل است. پس برای حل این مشکل باید جریان گاز و هوا را تنظیم کنید.

اگر علت خاموش شدن مکرر شعله در مشعل گازی ایران رادیاتور زیاد بودن فاصله بین الکترودها است، باید فاصله بین الکترودها مجدداً تنظیم شوند.

کم بودن ولتاژ باعث باز نشدن شیر مغناطیسی گاز و درست عمل نکردن ترانسفورمر جرقه در مشعل ایران رادیاتور می شود. برای حل این مشکل باید ولتاژ تقویت شود.

 

جمع بندی

در این مطلب توضیحاتی در زمینه تنظیم شیر برقی مشعل گازی و همچنین روش تنظیم مشعل گازی در اختیار شما قرار دادیم.

اگرچه در نگاه اول فرآیندهای تنظیم شیر برقی و شعله مشعل گازی امری ساده به نظر می رسد، اما در حقیقت این اقدام همانند سایر فعالیت های تاسیساتی بایستی توسط نیروهای متخصص انجام شود و تنظیم نادرست و خودسرانه شیربرقی و مشعل گازی باعث افت بازدهی مشعل و کل سیستم موتورخانه می شود و چه بسا آسیب های جبران ناپذیر مالی و جانی بجا بگذارد.

تکنسین های ما در گروه تاسیسات 24 ساعته این توانایی را دارند تا تنظیمات و راه اندازی تجهیزات موتورخانه شما از جمله شیر برقی و مشعل موتورخانه را با بالاترین سطح از کیفیت و همچنین ارائه گارانتی تضمین کیفیت برای شما به انجام برسانند.

بنابراین در صورتی که شیر برقی و مشعل گازی موتورخانه شما از تنظیم خارج شده اند و به خوبی کار نمی کنند، همین الان فرم درخواست سرویسکار را پر کنید یا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید تا تکنسین های همکار ما با بهره گیری از فن و تجربه به روز خود، با حضور در ساختمان شما، اقدامات لازم را انجام دهند.

توجه

در نگارش بخش هایی از این نوشته، از راهنمایی های عنوان شده در کتاب کارگاه تاسیسات حرارتی رشته تاسیسات زمینه صنعت شاخه آموزش فنی و حرفه ای استفاده شده است.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

ضمانت جبران خدمات

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.

اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

منابع: منبع 1، منبع 2

اشتراک گذاری این صفحه