تلویزیون یکی از ابزارهای سرگرمی در منازل می باشد که لازم است تصویر آن از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا همه از تماشای آن لذت ببرند. به همین علت نصب آنتن دیجیتال و آنالوگ و وصل کردن آنتن به تلویزیون باید به درستی انجام شود تا تصویری با وضوح و کیفیت بالا ایجاد شود.

بنابراین ما در این مطلب اطلاعاتی را راجع به نحوه نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون دیجیتال و آنالوگ و آنتن برقی که امروزه از رایج ترین انواع آنتن ها برای تلویزیون هستند، در اختیار شما قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.

نحوه نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون دیجیتال

آنتن های رومیزی در تلویزیون های دیجیتال و یا گیرنده های دیجیتال کاربرد دارند. این آنتن ها به راحتی در کنار تلویزیون نصب می شوند و نیاز به صرفه وقت و هزینه زیادی ندارند.

لازم به ذکر است که برای استفاده از این آنتن ها باید آن ها را در ارتفاعی قرار داد که جلوی آن ها باز باشد تا سیگنال به درستی دریافت شود و با تصویر واضحی نمایش داده شود.

آنتن های رومیزی دارای دو پورت هستند. ابتدا باید پورتی که به شکل فیش آنتن است را به پشت تلویزیون وصل کنید. سپس اگر از گیرنده دیجیتال استفاده می کنید، باید پورت USB را به پشت گیرنده دیجیتال متصل نمایید. اما در غیر این صورت یا باید یک آداپتور تهیه کنید و یا مدلی از آنتن رومیزی را خریداری کنید که آداپتور نیز داشته باشد.

در این حالت باید پورت USB را به آداپتور زده و آداپتور را به برق بزنید تا به راحتی بتوانید از آنتن رومیزی خود استفاده نمایید. با استفاده از آنتن های رومیزی می توان حتی در دورترین نقاط نیز از تصویر با کیفیتی بهره برد.

پس از نصب آنتن باید حتماً از طریق تلویزیون یا گیرنده دیجیتال، جستجو کنید تا بتوانید تصویری واضح و عالی داشته باشید.

برای مطالعه مقاله نصب و سیم کشی آنتن مرکزی تلویزیون از طریق لینک آن اقدام نمایید.

 

 نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون دیجیتال و آنالوگ ا1

نحوه نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون آنالوگ

برای دریافت و نمایش شبکه های آنالوگ در تلویزیون به آنتن های قوی نیاز است که به همین منظور از آنتن های هوایی استفاده می شود.

این نوع آنتن ها معمولاً در پشت بام نصب می شوند و به دلیل فاصله ای که با تلویزیون دارند، برای نصب به سیم آنتن نیاز دارند.

نصب این آنتن ها به دلیل خطرات کار با برق و وقت گیر بودن آن بهتر است که توسط یک فرد متخصص صورت بگیرد. اما با این حال ما در ادامه مراحل نصب و سیم کشی آن ها را برای شما توضیح خواهیم داد.

  • مرحله اول

طریقه نصب آنتن هوایی به این صورت است که ابتدا باید با استفاده از سیم چین، کاتر یا چاقو به آرامی کابل آنتن یا همان کابل کواکسیال را به اندازه 1.5 سانتی متر لخت نمایید و سپس بخش داخلی آن را نیز به اندازه 0.5 سانتی متر برش دهید تا سیم مغزی هم پیدا شود.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 2

لازم است بدانید که اگر پس از لخت کردن سیم، یک رشته سیم افشان با سیم مغزی درگیر باشد و تماس پیدا کند، تلویزیون به خوبی آنتن نمی دهد و شما در گرفتن کانال های مختلف دچار مشکل خواهید شد.

  • مرحله دوم

در مرحله بعد باید جعبه آنتن را باز کنید تا به برد آنتن دسترسی پیدا کنید. بر روی برد آنتن 2 حلقه وجود دارد که یکی از آن ها بزرگ تر و یکی کوچکتر است و توسط 3 عدد پیچ این حلقه ها بر روی برد محکم شده اند.

شما باید بخش افشانه سیم را در حلقه بزرگتر قرار دهید و مفتول وسط سیم یا همان بخش مغزی سیم را در حلقه کوچک تر بگذارید و بعد هر 3 پیچ را کاملاً سفت نمایید و درب جعبه آنتن را ببندید.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 3

سپس پیچ پشت جعبه آنتن را با دست باز کرده و جعبه را به بخش میانی آنتن که محلی برای قرار گرفتن پیچ و جعبه وجود دارد، متصل کرده و پیچ را سفت نمایید.

  • مرحله سوم

در این مرحله باید آنتن را بر روی پایه آن ببندید و آن را محکم نمایید. در ضمن برای این که سیم آنتن بر اثر وزش باد از آن جدا نشود، باید آن را با استفاده از چسب برق بر روی لوله سفت کنید.

  • مرحله چهارم

بهترین مکان نصب آنتن بالاترین نقطه از ساختمان می باشد که دسترسی خوبی به آن دارد. به همین منظور باید از لوله ای استفاده ای کرد که ارتفاع مناسبی داشته باشد.

البته اگر ساختمان شما با دیگر ساختمان های اطراف، هم ارتفاع باشد و امواج به خوبی به آن برسد نیازی نیست که آنتن را در ارتفاع بالایی قرار دهید.

یکی از لوله هایی که برای پایه آنتن می توان از آن استفاده کرد، لوله آهنی آب است که ضخامت زیادی ندارد. برای نصب این لوله ها بر روی دیوار به 2 عدد بست لوله نیاز دارید که باید آن را توسط 4 عدد پیچ و رول پلاک به دیوار متصل نمایید.

  • مرحله پنجم

حال سیمی که از پشت بام وصل شده و به سمت پایین آمده را از کمی جلوتر از روکش کابل اصلی آنتن، لخت می کنیم و سپس اتصال فیش آنتن به کابل را شروع می نماییم.

نحوه اتصال فیش آنتن هم به این صورت است که باید ابتدا پیچ مغزی فیش آنتن را کمی شل کنید تا بتوانید مغزی سیم را درون آن قرار دهید. فراموش نکنید که اگر دیدید مغزی سیم بیش اندازه لخت شده باید سیم را کمی با سیم چین کوتاه نمایید.

در مرحله بعد سیم های افشانه را نیز به دور سیم آنتن پیچانده و بعد قسمت انتهایی از مغزی فیش آنتن که بنا است روی سیم های افشانه قرار بگیرد را با دم باریک یا انبردست باز کرده تا افشانه ها در آن قرار بگیرند.

پس از آن باید ابتدا روکش فیش را وارد سیم آنتن کرده و بعد سیم آنتن را درون مغزی فیش آنتن قرار دهید و آن را روی افشانه ها به خوبی محکم کنید.

در نهایت هم پیچ فیش آنتن خود را محکم نمایید و قاب روی آن را ببندید و فیش را به تلویزیون وصل نمایید تا امکان مشاهده تصویر برای شما فراهم شود.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 4

برای مطالعه مقاله کاربردی سیم کشی آنتن ساختمان بر روی لینک آن ضربه بزنید.

 

آموزش نصب آنتن برقی تلویزیون

برای نصب آنتن های برقی تلویزیون یا آنتن هایی که تقویت کننده سیگنال دارند، بهتر است که از سیم هایی با مغز مس استفاده شود. نحوه نصب آنتن برقی به این صورت است که ابتدا باید مقداری از سیم را تراشیده و سپس روکش فیش آنتن را از آن رد کنید.

در ادامه باید پیچ فیش آنتن را به سر نازک سیم لخت شده وصل کنید و پیچ را با پیچ گوشتی سفت نمایید. همچنین باید به کمک انبردست یا دم باریک، بخش پایین فیش را بر روی سیم محکم کرده و جهت اطمینان بیشتر بر روی آن یک نوار چسب بزنید. توجه کنید که سیم ریش شده نباید با سیم نازک تماس داشته باشد.

سپس باید سر دیگر سیمی که به فیش آنتن وصل شده را به دستگاه تقویت کننده متصل نمایید. در واقع شما باید مغزی سیم را به حلقه وسط تقویت کننده وصل کنید و پیچ آن را هم سفت نمایید.

حالا باید سیمی که از پشت بام آمده را هم لخت کنید و آن را به حلقه ای از تقویت کننده که در کنار آن کلمه آنتن نوشته شده است، وصل نمایید. بعد از آن باید فیش ماهواره ای را به سر دیگر این سیم که آن هم لخت می باشد، بزنید و آن را بپیچانید تا به طور کامل به داخل برود و سپس آن را به بخش پشتی آنتن متصل کرده و کاملاً سفت کنید.

در صورتی که همه مراحل فوق به درستی انجام شده باشد، وقتی تقویت کننده را به برق می زنید، چراغ روی دستگاه تقویت کننده و آنتن به طور همزمان روشن می شود. در تصویر زیر هم شما می توانید آموزش تصویری نصب آنتن تلویزیون را مشاهده نمایید.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 5

لازم به ذکر است که آنتن های گردان هم جز همین نمونه از آنتن ها هستند که روی تقویت کننده آن ها یک دکمه وجود دارد که وقتی آن را فشار دهید، آنتن از بالا شروع به چرخش 360 درجه می کند.

اما اگر بخواهیم به طور دقیق تر درباره نحوه نصب آنتن در پشت بام توضیح دهیم، باید گفت که برای نصب آن در ارتفاع مناسب به لوله ای احتیاج داریم که ارتفاع مناسبی داشته باشد. بهترین محل برای نصب آنتن، جایی است که بتوان به راحتی به آن دسترسی داشت و در صورت لزوم آن را تعمیر نمود.

اگر ساختمان شما به نسبت ساختمان های اطراف از ارتفاع مناسبی برخوردار است، نیاز نیست که آنتن را بیش از اندازه بالا ببرید، چرا که امواج به راحتی به آن خواهد رسید. بنابراین شما می توانید بر این اساس ارتفاع لوله مورد نیاز را مشخص کنید.

لازم به ذکر است که نیازی نیست که لوله ضخامت زیادی داشته باشد و شما می توانید از لوله آهنی آب با کمترین قطر استفاده نمایید. برای نصب این لوله بر روی دیوار به 2 بست نیاز است که بتوان به وسیله 4 عدد پیچ و رول پلاک، آن را به دیوار متصل نمود.

قبل از این که لوله آهنی را به وسیله بست ها بر روی دیوار محکم کنید، باید آنتن را در بالاترین قسمت آن ببندید و بعد اقدام به محکم سازی آن نمایید. در ضمن برای از این که از جدا شدن سیم آنتن از روی برد در اثر وزش باد جلوگیری نمایید، لازم است سیم را بر روی لوله در چند قسمت با کمک چسب برق ببندید.

اما درباره این که باید چگونه سیم آنتن را به تلویزیون وصل کنیم، لازم است بگوییم که شما باید طبق روشی که سیم آنتن را به برد وصل کردید پیش بروید، و فیش اتصال را به ورودی آنتن پشت تلویزیون متصل نمایید و سپس فیش را به محل مورد مورد نظر بر روی تلویزیون یا دستگاه ستاپ باکس متصل کرده و کانال یابی را انجام دهید.

چنانچه همه مراحل به خوبی پیش برود، سیستم شما همه کانال های تلویزیون و رادیوی داخلی را لیست کرده و نمایش می دهد.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 6

ساخت آنتن با سیم مفتولی

طبیعتاً یکی از موثرترین روش ها برای داشتن کیفیت مناسب در تلویزیون، استفاده از آنتن مناسب می باشد. در صورتی که شما بخواهید برای تلویزیون خود، آنتن تهیه کنید باید هزینه زیادی را صرف کنید. ولی ما در این قسمت به شما آموزش می دهیم که چگونه با سیم مفتولی و چند وسیله ساده دیگر، آنتن بسازید.

1- در مرحله اول باید چوبی به اندازه 7.6 در 88.55 سانتی متر تهیه کرده و طول چوب را به بخش های 5.08، 18.42، 31.75 و 45.09 سانتی متری تقسیم کنید. بعد از آن هم باید دو طرف چوب را با یک مداد علامت گذاری کنید. لازم به ذکر است که عکس هایی که در تصویر زیر مشاهده می کنید، بر حسب اینچ می باشند.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 7

2- حالا باید 8 عدد سیم مسی به اندازه 35.56 سانتی متر تهیه کرده و سیم ها را از وسط تا کنید تا به شکل حرف V در بیاید. در ضمن فاصله ای که باید بین دو سیم مسی باشد، 7.62 سانتی متر می باشد.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 8

3- در این مرحله باید بخش های خم شده سیم مسی را به کمک پیچ و واشر و به شکلی که سر V شکل سیم رو به بیرون قرار بگیرد، به نقطه هایی که بر روی چوب مشخص شده، متصل کنید.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 9

4- حال باید به کمک سیم، قسمت های خم شده را به هم متصل کنید تا شکل نهایی آن شبیه به شکل دو تا X شود. فراموش نکنید که سیم ها نباید به هیچ عنوان با همدیگر اتصال پیدا کنند.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 10

5- در مرحله بعد باید دو عدد رفلکتور یا منعکس کننده از جنس فویل آلومینیومی یا مسی با اندازه 38 در 22.86 سانتی متر را با کمک پیچ و به نحوی که سیم های V شکل با هم تماسی نداشته باشند، به پشت تخته چوب متصل کنید.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 11

6- در ادامه لازم است که دو طرف ترانسفورماتور را به سیم های وسط تخته وصل نمایید.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 12

7- در نهایت هم روش نصب آنتن به تلویزیون به این صورت است که باید کابل کواکسیال آنتن را به تلویزیون وصل نمایید و از تماشای تلویزیون لذت ببرید.

نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون 13

 

جمع بندی

ما در این مطلب شیوه نصب و سیم کشی آنتن های دیجیتال و آنالوگ برای تلویزیون را به طور کامل و با جزئیات آن بررسی کردیم.

قطعاً نمی توان کتمان کرد که امروزه خانواده ها ساعت های زیادی را به منظور سرگرمی و تماشای فیلم و سریال، دنبال کردن اخبار روز و ... به تماشای تلویزیون می پردازند. بنابراین بدیهی است که تمایل دارند تصاویر را با کیفیت بالایی مشاهده نمایند.

علاوه بر تاثیر نوین بودن تکنولوژی تلویزیون در میزان کیفیت و وضوح تصویر آن، نصب و سیم کشی صحیح آنتن نیز در انتقال سیگنال مناسب از فرستنده به گیرنده و نمایش تصاویری مطلوب و جذاب بسیار تاثیرگذار می باشد.

بنابراین بستن آنتن های تلویزیون چه از نوع دیجیتال و چه از نوع آنالوگ باید حتماً توسط افراد متخصص صورت بگیرد تا شما بتوانید ساعاتی از شبانه روز را از تماشای تلویزیون لذت ببرید.

به همین منظور مجموعه تاسیسات 24 ساعته با گرد هم آوردن تیمی از متخصصان خبره و حرفه ای آماده ارائه خدمات شبانه روزی به شما مشتریان عزیز می باشد تا با نصب و سیم کشی آنتن های تلویزیون دیجیتال و آنالوگ شما، لحظات دلپذیری را برای شما خلق نماید.

پس معطل نکنید. اگر می خواهید عملیات نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون شما بدون ایراد و در سریع ترین زمان ممکن انجام شود، همین حالا از طریق فرم درخواست سرویسکار سفارش خود را ثبت نمایید و یا با ما از طریق شماره تماس های موجود در سایت در ارتباط باشید.

 

خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفته شد

  • برای استفاده از آنتن های رومیزی و دریافت سیگنال مناسب، باید آن ها را در ارتفاعی قرار داد که جلوی آن ها کاملاً باز باشد.
  • معمولاً نصب آنتن هوایی در پشت بام انجام می شود و این آنتن ها به علت فاصله زیادی که تا تلویزیون دارند، برای نصب به سیم آنتن احتیاج دارند.
  • شما می توانید بر اساس ارتفاع ساختمانتان نسبت به ساختمان های اطراف، ارتفاع لوله مورد نیاز برای نصب آنتن در پشت بام را تعیین کنید.
  • شما می توانید به راحتی با کمک یک تکه چوب، چند سیم مفتولی، میخ و چند وسیله ساده دیگر، خودتان آنتن بسازید.

 

پرسش و پاسخ های متداول

1- چگونه می توان سیگنال تلویزیون را بهبود بخشید؟

چنانچه از آنتن رومیزی استفاده می کنید باید آن را به مکان و ارتفاع دیگری انتقال دهید. اما اگر آنتن هوایی دارید، باید گفت وقتی آن را حرکت می دهید، می توانید قدرت سیگنال دهی را در منوی گیرنده خود تماشا کنید.

2- علت روشن نشدن چراغ آنتن تلویزیون چیست؟

وجود ایراد در کابل اتصال آنتن به تلویزیون و یا عواملی مثل صدمه دیدن آنتن و معیوب شدن یا فرسودگی تجهیزات آنتن می توانند از علل روشن نشدن چراغ آنتن تلویزیون باشند.

3- طریقه نصب آنتن شاخه ای به چه صورت است؟

شیوه نصب این آنتن بر اساس تجهیزات و مکان قرارگیری آن تعیین می شود. اما در کل با کمک دفترچه راهنمای نصب و استفاده از راهنمایی افراد متخصص می توان به کار نصب آنتن شاخه ای را انجام داد.

منابع: منبع 1، منبع 2، منبع 3، منبع 4، منبع 5، منبع 6، منبع 7، منبع 8، منبع 9، منبع 10

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

ضمانت جبران خدمات

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.

اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

نظر آقای محمدزاده در مورد تجربه استفاده از خدمات مجموعه تاسیسات 24 ساعته

 

 

اشتراک گذاری این صفحه